We gaan met de MKBuzz naar Polen

MKBuzz

Vorig jaar had ik een idee. Ik sprak met Anneke Adema van de Nederlandse  Ambassade in Polen tijdens een internationaal event in Den Haag. Het leek mij leuk om met onze MKBuzz naar Polen te reizen. Anneke was meteen enthousiast en ging ook met het idee aan de slag. Afgelopen maart kreeg ik een telefoontje of het aanbod nog steeds stond. Natuurlijk staat dat nog! Minister Ploumen gaat op missie van 23 juni – 26 juni 2014, maar voordat alles goed en wel rond was bleek dat ook het Koning Willem Alexander en Koningin Maxima gaan! Dat maakt het natuurlijk helemaal top! Ik zie de foto al voor mij bij de oranje MKBuzz! Geweldig!

Dan komt natuurlijk de realiteit. Wat gaan we daar dan doen? Hoe gaan we dat allemaal organiseren en welke doelen willen we ermee behalen? Kijk zo’n plan is makkelijk gemaakt, maar dan gaat het er uiteindelijk toch om dat we er een mooi Dutch Network Group (DNG) avontuur van gaan maken.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat er allemaal komt kijken bij een Economische missie met het koningspaar. Gaat het nog wel om de ondernemers dan? Wat haal je er voor contacten uit. Voor DNG is het de eerste stap naar het buitenland, voor mij zakelijk gezien ook. Het voelt ook wel heel anders als een vakantie of een jaar backpacken. Dat is natuurlijk ook zo, maar toch. Ik wil wel graag voor mijzelf die vergelijking een beetje hoog houden. Dus in eerste instantie dacht ik lekker met mijn eigen bus te gaan, maar dat is ook weer zowat. Je neemt toch deel aan de missie. Moet je niet in een bus gaan zitten 🙂

Gelukkig is er dan het portaal voor de deelnemers, daar blijkt een volledig reisprogramma klaar te liggen inclusief alle overnachtingen. Handig en lekker snel te regelen. Zakelijk reizen moet toch wel een beetje efficient zijn. Het gaat nu ook niet om de reis, maar om het doel; kansen ontdekken voor DNG in Polen. Dan wil je niet meer bezig zijn met dit soort zaken. Donderdag aanstaande is de deelnemersdag in Den Haag. I’ll keep you posted!